Какво е Микропигментация?

Микропигментацията или перманентният грим е козметична процедура, която позволява както на мъжете, така и на жените да подобрят формата на веждите, линията на косата, устните, очите си и други, чрез процеса на отлагане на пигмент в епидермалния слой и да запазят този вид за дълги периоди от време с междинни освежавания.


Наблюдавайки развитието на татуировката върху клиенти в академията и студиото ни, “Евростандарт Център 28”, можем да твърдим, че ефектът върху клиенти трае до 2 и повече години, в зависимост от кожата и начина на живот, както и поддръжка на татуировката.  Процедурата по Микропигментация е чудесен начин за възстановяване на увереността и самочувствието при клиенти с липсващи вежди или в неправилна форма, за коригиране на устните, очите и тяхната форма, за добавяне на “косъмчета”при алопеция на темето, слепоочията или да се третира цяла гола глава, косопад, пациенти след химиотерапия и др.

Как се извършва перманентният грим - Микропигментация?

Перманентният грим се извършва с машинен метод чрез въвеждане на малка, тънка игла и хипоалергенен минерален пигмент във втория дермален слой на кожата, за да се контурира леко и да се подобрят устните, очите, да се изградят със светлосенки веждите, да се “сгъсти” наболата коса на скалпа при мъже или да се прикрият оголени пространства в скалпа на жени и др.

Тази процедура се различава от стандартните татуировки по това, че използва различен пигмент от мастилото за татуировки и освен това е по-малко инвазивна. Използваният инструмент също е малко по-малък и навлиза на по-малка дълбочина от татуировките. За това и трайността на пигмента е само до няколко години след което избледнява и се налага ретуш.

В Евростандарт Център 28, процедурата отнема до няколко часа, в зависимост от площта на зоната, която се третира. Въпреки че микропигментацията обикновено е минимално болезнена процедура, в зависимост от третираната област, някои клиенти могат да се възползват от анестезия преди процедурата, за да я направят по-лесно поносима.

Какво да очаквате след процедурата?

След процедура клиентите могат да изпитат известно подуване в третираната област. Вашият микропигментист ще Ви инструктира колко често да прилагате медикамент върху областта, за да намалите отока. След поставяне на очна линия с Микропигментация клиентите могат да получат сълзене, което е често срещано явление но налага внимание ако планирате да шофирате след процедура.

Оцветяването на областта може да изглежда по-интензивно след процедурата, но постепенно ще избледнее в рамките на няколко седмици. В някои случаи се появяват корички, които след това падат от само себе си.

Ако развиете треска или обрив или имате прекомерно подуване или парене в областта след процедурата, трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар.

Кои кандидати са подходящи за микропигментация?

Перманентният грим е чудесно решение както за мъже, така и за жени, които желаят да подобрят външния вид на своята коса, скалп, вежди, устни, очи и др.

Също така е отлично средство за лица с алергии към традиционния грим.

Клиенти с физически ограничения, като тежък артрит, също могат да се възползват от перманентния грим.

Освен това, тъй като перманентният грим може да се използва и за медицински цели, известен като дермопигментация, той може да се използва и за прикриване на белези, коригиране на цепнати устни и възстановяване на пигментацията на ареола при тези, които са претърпели химиотерапия или хирургична операция на гърдата.

Намиране на надежден специалист, който извършва микропигментация

От жизненоважно значение е да се намери специалист или дерматолог, който е добре обучен и опитен в тази процедура, за да се избегнат проблеми. В академията, Евростандарт Център 28, обучаваме специалисти на високо ниво, както от различни краища на страната така и от цял свят. От 2015г до днес имаме успешно реализирали се специалисти със собствен бизнес в сферата в България и чужбина.

По време на консултацията микропигментистът изследва кожата Ви за текстура, тонус и тен, за да съчетае пигмента със собствените Ви естествени тонове. Може също така може да прави снимки преди и след първоначалния чертеж, за да си представите по-точно крайния резултат след процедурата. Понякога чертежа и снимките могат да отнемат до 1 час и представляват част от предварителната кинсултация.

Поддържане

Някои хора може да се нуждаят от две или повече процедури, за да постигнат желаните резултати,това зависи както от техния тип кожа така и от вида на очаквания резултат.

Също така, Микропигментацията постепенно ще избледнява с течение на времето; следователно ще трябва да се подложите на допълнителни освежавания през година, година и половина.

За контакти и записване на часове за консултация не се колебайте да се свържете с нас: 

☎️ 0879282768 

rumiana.ignatova@eurostandartcenter28.com

www.eurostandartcenter28.com

www.microblading28.com

Instagram: @microbladingeurostandartcenter28

Коментари

Популярни публикации от този блог

Микроблейнг на вежди. Как протича процедурата?

Скалп Микропигментация / МИКРОПИГМЕНТИРАНЕ НА СКАЛП ПРИ АЛОПЕЦИЯ, ПЛЕШИВОСТ, КОСОПАД, КРЪГОВА ПЛЕШИВОСТ